Teljes test edzés lépcsőn

Preventív Fitnesz Youtube-csatorna

Szemünk előtt az edzéslehetőség, de sokszor elmegyünk mellette, vagy nem fedezzük fel. Készítettem neked egy roppant egyszerű edzéstervet, mely hatékonyan kiegészíti a testsúlycsökkentést megfelelő táplálkozás mellett. Fontos, hogy ezt az edzést szülés után csak az alapozó időszak után próbáld ki, mikor a medencéd már a helyére került és regeneráltad a hasfalad. Ez az alapozás minimum 10 hét. Itt olvashatsz róla!

Lépcsőt bárhol találunk, akár otthon a lakásban, akár parkban, vagy a lépcsőházban. Ha nincs lehetőség, akkor akár egy fellépő is megteszi, vagy egy sztep-pad. Az 1. és a 3. gyakorlat értelemszerűen ez esetben változik, mert fel-le lépegetés helyettesíti a fel-le futást.

Ebben az edzéstervben a kardio és az erősítő elemek váltják egymást. Az 1. és 3. gyakorlat felpörgeti a pulzust, majd a pihenő fázisban csökken. Minden kardio elemet pedig egy erősítő gyakorlat követ. Amire figyelj:

  • Olyan cipőt válassz, ami jól tartja a bokádat!
  • Víz legyen veled!
  • Érdemes letölteni a telefonodra egy tabata -appot, ahol be tudod állítani a munkát és a pihenő időt!
  • Jól melegíts be legalább 5-7 percben. (váll-,- törzs, -térd, -boka- mobilizálás, dinamikus nyújtások: vádli, csípő!)
  • Ha kezdő vagy, akkor a lépcsőre fel-le lépést javaslom figyelve, hogy egyszer a jobb, egyszer a bal láb indítsd a lépéseket!
  • Figyelj a testtartásra: enyhén döntött törzzsel végezd a futásokat, lépéseket, guggolást! Guggolásnál és kitörésnél ne toldd előrébb a térdet a lábfejnél!
  • Fekvő támasznál ott a végpont, ahol a törzsed még stabil, nem homorít! Tricepsz-hajlításnál emeld ki a mellkast! A fekvőtámaszt basic verzióban is végezheted: tedd le a térded!

Aktív és örömteli mozgást kívánok Neked! Ha pedig tetszett az edzés, vagy kipróbálod, oszd meg bátran másokkal is!

Üdv, Zsuzsi

A mozgás igazi "gyógyszer" a mozgásszervi betegségekre. Minden más, csak kiegészítő terápia, kezelés. Célom, hogy ne csak mutassam, tanítsam is a hozzám fordulókat arra, hogyan működik helyesen a testük, vagy a már kialakult problémák okait megtalálva együtt javítani tudjunk rajta. Sportrehabilitációs trénerként keress bizalommal nyak,-hát,-és derékfájás, térd, vagy láb problémákkal. Édesanyaként pedig szívügyem a kismamák segítése tornával, masszázzsal és a szülés utáni testi-lelki felépülés. Kidolgoztam az AnyaReForma Programot. Egyéni személyes és online programokon találkozhatsz velem. Tudj meg többet az oldalamon: https://www.preventivfitnesz.hu és ha neked is a has a legnagyobb gondod, akkor csatlakozz a Szétnyílt hasizom tornák kezdő csoporthoz: https://www.facebook.com/groups/szetnyilthaskezo

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük